Tietosuojailmoitus henkilötietojen käsittelystä LATAAVA-hankkeessa sähköautojen latausinfran rakentamisen avustukseen liittyen

Tämä tietosuojailmoitus sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot, jotka tulee toimittaa rekisteröidylle. Tässä ilmoituksessa kerrotaan mm. miten keräämme, käytämme, luovutamme ja säilytämme henkilötietoja Suomen ympäristökeskuksessa (Syke).

Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Sähköposti: kirjaamo@syke.fi
Salassa pidettävä sähköposti: https://turvaviesti.ymparisto.fi
Puh. 0295 252 001

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilöt:
Tutkija Jouni Räihä, etunimi.sukunimi@syke.fi
Tietosuojavastaava Juha Ruotsalainen, tietosuojavastaava@syke.fi

Käsittelyn peruste

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi (tieteellinen tutkimus) ja Sykelle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohta).

Kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittelyn tarkoitukset

Henkilötietoja kerätään liittyen asuinrakennuksen omistavien yhteisöjen ja tällaisten yhteisöjen omistamien pysäköintiyhtiöiden Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta hakemaan sähköautojen latausinfran rakentamisen avustukseen. Kerättäviä henkilötietoja ovat:

  • Avustuksen hakijayhteisön tai yrityksen nimi ja hakijan Y-tunnus
  • Avustuksen hakijan katuosoite, postinumero ja paikkakunta
  • Avustuksen hakijan sähköpostiosoite
  • Hakijaa edustavan asiamiehen nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • Avustuksen kohteen kiinteistötunnus, rakennustyyppi ja rakennusvuosi

Lisäksi vapaaehtoisella kyselytutkimuksella kerättäviä henkilötietoja ovat tutkimukseen osallistuvien taustatiedot, kuten sukupuoli ja syntymävuosi. Nämä tiedot kerätään kyselylomakkeella tutkimukseen osallistuvilta itseltään. Kysely toteutetaan sähköpostikyselynä. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista.

Käytämme henkilötietoja sähköisen liikenteen latausinfra-avustuksen vaikutusten arviointiin osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan tilaamaa sähköisen liikenteen latausinfratukien vaikuttavuuden arviointia sekä muihin sähköiseen liikenteeseen kehitystä analysoiviin tutkimustehtäviin. Aineisto tallennetaan ja sitä analysoidaan sähköisesti. Aineistoa käsitellään siten, ettei yksittäistä vastaajaa pysty tunnistamaan vastauksista.

Kerättävien henkilötietojen perusteella ei tehdä automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia.

Saatujen tietojen perusteella aineisto voidaan yhdistää muihin aineistoihin, joita ovat Digi- ja väestötietoviraston rakennus- ja huoneistorekisteri, tilastokeskuksen rekisteriaineistot ja Suomen ympäristökeskuksen paikkatietopohjaiset alueluokitukset.

Henkilötietojen lähteet

Henkilötietoja vastaanotetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta, yleisesti saatavilla olevista lähteistä kuten yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä sekä kyselystä, joka lähetetään vastaajille saatujen henkilötietojen perusteella.

Henkilötietojen käsittelijät

LATAAVA-hankkeessa toteutettavan kyselyn parissa työskentelevät henkilöt Sykessä.

Lisäksi Syke voi luovuttaa kyselyvastaukset henkilötietoineen tutkimuspartnereille (esim. tutkijoille Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT)). Tutkimuspartnerit ovat tietosuoja-asetuksen mukaisia henkilötietojen käsittelijöitä, jotka noudattavat Syken sille antamia ohjeita henkilötietojen käsittelyssä.

Syken ulkopuoliset ICT-palvelujen tarjoajat ovat tietosuoja-asetuksen mukaisia henkilötietojen käsittelijöitä, joiden kanssa on tehty tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaiset sopimukset. Lisäksi käsittelijät noudattavat Syken niille antamia ohjeita henkilötietojen käsittelyssä.

Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta ulkopuolisille tahoille tai EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaaminen

Suomen ympäristökeskus (Syke) rekisterinpitäjänä on toteuttanut tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet sekä vaatii niitä myös käyttämiltään palveluntarjoajatahoilta.

Henkilötietojen säilytys

Kerättyjä henkilötietoja säilytetään tarvittava aika, jotta SYKE voi täyttää tässä ilmoituksessa kuvatut käsittelyn tarkoitukset sekä toteuttaa mahdolliset aineistolla tehtävät tieteelliset tutkimukset. Arkistonmuodostussuunnitelman mukaisesti tiedot poistetaan viimeistään kymmenen vuoden kuluttua hankkeen päättymisestä.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät tietosuojaoikeutesi

Sinulla on oikeus saada tietää, mihin tarkoituksiin ja millä tavoilla käsittelemme henkilötietojasi. Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käsittelystä LATAAVA-hankkeen tutkimustoiminnassa. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöömme.

Jos sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, ovat virheellisiä, voit pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot. Lisäksi sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
Puhelinvaihde: 029 566 6700
Kirjaamo: 029 566 6768

Julkaistu 9.11.2023 klo 13.07, päivitetty 9.11.2023 klo 13.07

Aihealue:
Kohderyhmä: