Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Levää on havaittu Suomenlahdella. Sisältää muokattua Copernicus-dataa, SYKE (2020). Satelliittikuvia löytyy SYKEn TARKKA-palvelusta.

Sinilevien määrä on runsastunut sekä merialueilla että sisävesillä

Valtakunnallinen leväkatsaus 16.7.2020
Sekä merialueilla että järvillä sinilevää on havaittu viime viikkoa enemmän, joskin vertailussa aikaisempiin vuosiin levähavaintoja on edelleen keskimääräistä vähemmän. Sinilevien määrä on tavallisesti suurimmillaan heinäkuun lopulla ja elokuun alussa. Runsaasti tai erittäin runsaasti levää on havaittu vain kolmella sisävesien virallisella havaintopaikalla. Rannikkojen ja saaristojen virallisista havaintopaikoista vain neljältä on löytynyt runsaasti levää.

EU-kansalaiskysely vesien tilasta

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan!

 
Kerro mielipiteesi vesistöjen tilan parantamisesta!

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan! Mahdollisimman monen suomalaisen toivotaan kertovan kantansa vesien tilasta ja tärkeimmistä tavoista parantaa vesien tilaa - tule mukaan!

Tarkkaa ja ajantasaista vesitilannetietoa

 
Vesi.fi
-verkkopalvelu kertoo koko Suomen eri alueilta täsmätietoa vesitilanteesta.Vesi.fi on suunnattu kaikille vesiasioista kiinnostuneille kansalaisille.

Etsintäkuulutuksia

img
7.7.2020
Oletko nähnyt verijuotikkaita, Itämeren rannikon katkarapuja tai pyöriäisiä? Lue tarkemmin näistä lajeista ja siitä miten voit ilmoittaa havainnoistasi.
Lue lisää

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Vähäsateinen sää saa järvien vedenkorkeudet laskuun (Tulvakeskus 16.7.)
Pintavedet ajankohtaan nähden keskimääräistä viileämpiä (10.7.)
Lue lisää

Uutiskirjeet ja blogit

Täältä löydät #kesälukemista - Olemme koonneet uutiskirjeitämme ja blogeja maalta, merestä ja ilmasta sekä vähän siltä väliltä: Uutiskirjeet ja Blogit.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusi julkaisu

Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöjen laskenta

Raportissa kuvataan uuden, kuntien ja alueiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan tarkoitetun Alueellinen Laskenta (ALas) -mallin laskentaperiaatteet sekä luodaan katsaus mallilla laskettuihin Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöihin vuosina 2005–2018.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä:

UUSI POLICY BRIEF

Ekologiset kompensaatiot kannattaa ottaa käyttöön  
Ekologisessa kompensaatiossa esimerkiksi rakentamisen tai teollisuuden aiheuttama paikallinen haitta hyvitetään parantamalla luonnon monimuotoisuutta toisaalla.
Kaikki SYKEn Policy Briefit