Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kiertotaloustiedote, kuvituskuva

Kiertotalouden ratkaisuilla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta

Tiedote 3.3.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE on ympäristöministeriön tilauksesta selvittänyt Suomen talouden kannalta keskeisten sektoreiden kiertotaloustoimenpiteiden mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta. Kiertotaloutta vahvistamalla kotimaan kasvihuonekaasupäästöjä pystytään vähentämään selvästi. 

uusin blogi

 

Milja Räisänen: Kiertotalous tutuksi - Tietoa löytyy nyt monesta paikasta

Tomutimme SYKEn kiertotalousaiheisia julkaisuja etsien niistä kuvia ja infograafeja. Irrotimme niitä yleiseen jakoon syke.fi-sivustolle. Lisäksi perustimme Tieteen termipankkiin ympäristötieteiden alle oman alaluokan kiertotaloudelle. Paikkailimme myös Wikipedian kiertotaloudesta kertovaa artikkelia. Toivottavasti nämä väylät auttavat kiertotalouteen tutustumisessa niitäkin, joille aihe on vielä vieras, kirjoittaa Milja Räisänen Ratkaisuja-blogissaan.

Tapahtumat

  • Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä hyvityslaskentamallilla 16.3.2021 klo 15.00
    Aurinkosähkön hyödyntäminen on nyt taloyhtiöille kannattavampaa ja helpompaa lakimuutosten johdosta. Tervetuloa webinaariin kuulemaan ja kysymään, miten lainsäädäntö muuttui ja miten taloyhtiöt voivat hyödyntää hyvityslaskentaa käytännössä.
  • Tuulimyllyt Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 22.4.2021 klo 9.00
    Tilaisuus tarjoaa kunnille kestävyyden eri teemoja edustavissa kuntaverkostoissa tuotettua uusinta tietoa kestävää kehitystä tukevista ratkaisuista, toimintamalleista ja menetelmistä sekä näitä tavoitteita tukevista ajankohtaisista rahoitusmahdollisuuksista.
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

Tuuli Myllymaa © Kai Widell

Circnews 1/2021 Kiertotalouden sankaritarina sai uusia aineksia kunnianhimoisesta kansallisesta ohjelmasta, kirjoittaa Circwaste-hankkeen projektipäällikkö Tuuli Myllymaa. Vuoden ensimmäisessä Circnews-uutiskirjeessä kerrotaan myös muun muassa jätedatan digitalisoinnista, infrarakentamisen uusiomateriaaleista sekä uusista biojätteen lajittelukokeiluista.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lumen sulanta nostaa jokien vedenkorkeuksia etelä- ja länsirannikolla (3.3.) Lue lisää

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Kiertotalous maankäytön suunnittelussa. Kaavoitus kestävän ja luonnonvaroja säästävän kaupunkiympäristön edistäjänä

Raportissa selvitetään, miten kiertotaloutta voidaan maankäytön suunnittelussa edistää eri osa-alueiden kautta, kokonaiskestävyys huomioiden.

Rakentamisen päästötietokanta

 

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Suomen jätehuollon menestystarina

Korkealaatuiset jätehuollon ratkaisut ovat edellytys turvallisen ja puhtaan elinympäristön säilymiselle. Tutustu videoon Suomen jätehuollon onnistumisista!

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut