Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Hafsa Munia
“The work I have produced has important policy implications for improving water management in transboundary basins”, says Hafsa Munia from SYKE.

Doctoral dissertation: Global analyses of drivers of water scarcity indicators in transboundary river basins

Tiedote 17.2.2020

SYKEn tutkija, Hafsa Munia, väittelee 21. helmikuuta Aalto-yliopistossa. Väitöstyössään hän tarkastelee globaalilla tasolla tekijöitä, jotka vaikuttajat rajajokien vesipulaan.

uusin blogi

 

Marja Salo: Ruokaostoksilla Ruandassa, muovipussikiellon maassa

Paperipussiin pakatut kananmunat muistuttavat lausahduksesta: ”oikeanlainen pakkaus suojaa elintarvikkeita ja vähentää hävikkiä”. Tämä toden totta on tärkeä huomio, ajattelin kun erottelin ehjät ja rikkoontuneet kananmunat toisistaan mopokuljetuksen jäljiltä, kirjoittaa Marja Salo Havaintoja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Hiitolanjoen lohet Etelä-Karjalan Rautjärvellä. © Kuva: Pekka Tuuri

Vesistökunnostusverkoston uutiskirje 7/2019
Etelä-Karjalan Rautjärvellä sijaitsevan Hiitolanjoen voimalaitospadot puretaan ja kosket ennallistetaan lähivuosien aikana. Suomen viimeinen alkuperäinen ja täysin luonnonvarainen järvilohikanta saa runsaasti uutta lisääntymisalaa ja vapaan nousuyhteyden latvavesien laajoille koskialueille. 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Viikonlopun sateet ovat saaneet joet tulvimaan Länsi- ja Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla (Tulvakeskus 17.2.)
Etelä-Suomen järvillä ei yhtenäistä jääpeitettä tai jää on heikkoa, Pohjois-Suomen jäätilanne tavanomainen (11.2.) Lue lisää

Uusi Euroopan ympäristön tila -raportti

Euroopan ympäristön tila 2020: suuntaa on muutettava heti
Eurooppa ei saavuta vuoden 2030 tavoitteitaan, ellei seuraavan kymmenen vuoden aikana puututa ripeästi luonnon monimuotoisuuden hälyttävän nopeaan vähenemiseen, ilmastonmuutoksen kasvaviin vaikutuksiin ja luonnonvarojen ylikulutukseen, todetaan Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) 4.12. julkaistussa Ympäristön tila -raportissa.

UUSI POLICY BRIEF

Ekologiset kompensaatiot kannattaa ottaa käyttöön  
Ekologisessa kompensaatiossa esimerkiksi rakentamisen tai teollisuuden aiheuttama paikallinen haitta hyvitetään parantamalla luonnon monimuotoisuutta toisaalla.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä: