Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Vaaralliset aineet kiusana kiertotaloudessa 14.10.2019
  ”Tuotteiden sisältämät kemikaalit eivät saa muodostua kiertotalouden esteeksi. Juuri päättyneessä hankkeessa mietimme, miten hallita vaarallisia aineita kiertotaloudessa. Tieto tuotteiden kemikaalisisällöstä pitäisi siirtyä tuotteen mukana koko sen elinkaaren ajan. Erityisen tärkeää on tunnistaa vaaralliset aineet myös jätevaiheessa, etteivät ihmiset tai ympäristö altistuisi niille ja etteivät ne siirtyisi uusiin tuotteisiin”, hankevetäjä Sari Kauppi Suomen ympäristökeskuksesta korostaa.
 • Ruoppaaja Velin hylky saneerattu Hangon edustalla 2.10.2019
  Merivoimat on yhdessä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa suorittanut hylkysaneerausoperaation Hangon edustalla. Lokakuun alussa valmistuneessa saneerauksessa poistettiin öljy Hangon edustalla uponneesta ruoppaajasta.
 • Ammattitaitoisesti tehdyillä luontoselvityksillä on nyt kysyntää enemmän kuin koskaan aiemmin – hallitusohjelma lupaa töitä luontoselvittäjille 24.9.2019
  Pääministeri Rinteen hallitusohjelman 2019 yhtenä tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen Suomessa, ja hallitusohjelmaan on kirjattu, että laji- ja luontotyyppien inventointia tullaan jatkamaan. Tämä tulee väistämättä työllistämään ammattitaitoisia luontoselvittäjiä lähitulevaisuudessa.
 • Keramiikkataide tuo näkyväksi ihmisen maaperään jättämät jäljet 15.9.2019
  Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen Empirica-tutkijaryhmä nostaa taiteellisen työskentelyn ja tutkimuksen avulla esille ihmisen vaikutuksen maaperään. Traces from the Anthropocene: Working with Soil -projektissa tarkastellaan pilaantunutta maaperää Venetsian laguunin alueella.
 • Luontopaneeli palkittiin 31.8.2019
  Luontopaneeli palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinnolla. Palkinto jaettiin Liittokokouksessa Punkaharjulla Suomen luonnon päivänä. Ympäristöpalkinnon vastaanotti Luontopaneelin puheenjohtaja, professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta.
Lisää uutisia