Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Yhdyskuntajätteen laskennan tueksi uusia työkaluja 16.8.2019
  Kaupunkiseuduille on kehitetty uusi laskentamenetelmä yhdyskuntajätteen määrän ja kierrätysasteen laskemiseksi 6Aika Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset (CircHubs) -hankkeessa. Yhdyskuntajätteitä ovat kotitalousjäte sekä julkisten ja yksityisten palveluiden jätteet.
 • Ystävyyden puiston lajistokartoituksessa havaittiin yli 700 eliölajia 12.8.2019
  Tutkijat ja asiantuntijat neljästä maasta kokoontuivat Kuhmoon viime viikonloppuna 10.–11.8.2019 kartoittamaan Ystävyyden puiston lajistoa. BioBlitz-tapahtumassa tarkoituksena oli havaita mahdollisimman monta eliölajia 24 tunnin sisällä.
 • Keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on – nyt on ryhdyttävä toimiin 9.8.2019
  Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n Climate Change and Land -raportti julkistettiin torstaina 8. elokuuta. Raportissa arvioidaan kattavasti ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sen hillitsemisen keinoja maankäyttösektorilla. Raportti on tähän asti laajin katsaus ilmastonmuutoksen vaikutuksiin maa-alueilla sekä ihmisen tapaan käyttää maata siten, että se kiihdyttää ilmaston lämpenemistä.
 • Tule mukaan kemikaalit ja ympäristö – täydennyskoulutuksen (KEMKO) kehittämiseen 11.7.2019
  KEMKO-projektin tavoitteena on luoda koulutusjärjestelmä, jolla tuetaan osaamisen kehittymistä ja tiedon jakamista kemikaaleista sekä niiden ympäristövaikutuksista ja -riskien hallinnasta. Hanke järjestää kyselyn, jonka avulla kehitetään koulutusta.
 • Erikoistutkija Salla Rantala nimitetty Maailman ympäristön tila -raportin ohjausryhmään 3.7.2019
  SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen erikoistutkija Salla Rantala on nimitetty kansainväliseen Maailman ympäristön tila -raportin ohjausryhmään. YK:n ympäristöohjelman lippulaivaraportti Global Environment Outlook (GEO) on jäsenmaiden pyynnöstä säännöllisesti tuotettu kokonaisvaltainen katsaus maailman ympäristön tilasta, trendeistä ja näkymistä.
Lisää uutisia