Hyppää sisältöön

Kaikkien Suomen kuntien ja maakuntien kulutusperäiset päästöt laskettu ensimmäistä kertaa (sttinfo.fi)

Kuntien kulutusperusteiset päästöt ja jakauma. Kuva: Syke.

Tiedote 31.1.2023
Suomen ympäristökeskus on julkaissut kulutusperäiset kasvihuonekaasupäästötiedot ensimmäistä kertaa kaikille Suomen kunnille ja maakunnille. Sekä kuntien että maakuntien asukaskohtaisissa päästöissä on suuria eroja. Tuontihyödykkeiden kulutuksen myötä merkittävä osa päästöistä kohdentuu myös ulkomaille.

Motiva ja Suomen ympäristökeskus tiedottavat: Ilmasto- ja talousjohtamisen malli kaikille kunnille sovellettavaksi

Kuntien talousjohtaminen_kuvituskuva
© AdobeStock

Tiedote 25.1.2023 Suomen ympäristökeskus ja Motiva
Resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi. Tämä tarjoaa kaikille kunnille apua siihen, kuinka ilmastotyö käytännössä sovitetaan kunnan vuosittaiseen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.

Uusin blogi

 

Terhi Arola ja Riikka Paloniemi: Saavutettavat luontoympäristöt tukevat lasten hyvinvointia

Lasten näkökulmat tulee ottaa entistä paremmin huomioon esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa. Erityisen tärkeä on huomioida, millaisia tiloja lapset toivovat lähiympäristöönsä ja millä tavoin lapset käyttävät ympäristöään. Saavutettavat luontoympäristöt tukevat meidän kaikkien hyvinvointia, mutta niiden merkitys on erityisen tärkeä lasten hyvinvoinnille, kirjoittavat Terhi Arola ja Riikka Paloniemi Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Osumapuiston hulevesiallas Vantaalla. © Kuva: Taina Nystén

Vesikirje-uutiskirje 5/2022

Tuoreessa Vesikirjeessä paneudutaan tällä kertaa pääasiassa haitallisiin aineisiin. Uutta tietoa on tarjolla taajamien valuma- eli hulevesiä puhdistavista hulevesialtaista ja haitta-aineiden tarkasta tutkimusmenetelmästä eli passiivikeräimistä. Lisäksi kerrotaan seleenin seurannasta sekä biotalouden vesistövaikutuksista.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Maisemakyselyt

Vastaa maisemakyselyihin 31.1. mennessä

Minkälainen on sinulle arjessa tärkeä maisema? Miten maisemista voitaisiin pitää huolta paremmin? Miten maisemia ja maisemapolitiikkaa tulisi kehittää?

Muovi

Muovit, ympäristö ja kiertotalous

Tietoa muovien kiertotaloudesta ja roskaantumisesta löytyy nyt materiaalitkiertoon.fi/muovit

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! Syken kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut