Päivi Malmi

Hankepäällikkö

FM (suunnittelumaantiede)

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Digipalvelut
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: 050 3757 114
Twitter: @MalmiPai

Tehtävät

Toimin digipalvelut-yksikössä rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (RYTJ) hankepäällikkönä. Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä toteutetaan osana ympäristöministeriön Ryhti-hanketta, jossa uudistetaan julkisen sektorin tiedonhallintaa rakennetun ympäristön tietojen osalta. Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä jakautuu kahteen pääosa-alueeseen: suunnitelmatietovarantoon ja rakennustietovarantoon. Kehitettävä ratkaisu tulee sisältämään hallitun pääsyn kaikkiin alueiden käyttöä ja rakentamista koskeviin tietoihin, joita erityisesti viranomaiset tarvitsevat päätöksenteon, eri prosessien, suunnitelmien ja selvitysten tueksi.

Tausta ja asiantuntijaosaaminen

Olen koulutukseltani suunnittelumaantieteilijä ja työskennellyt Sykessä vuodesta 2001 lähtien rakennettuun ympäristöön ja alueidenkäyttöön liittyvien tietojärjestelmien ja -aineistojen sekä seurantojen ja tutkimushankkeiden parissa. Vuoteen 2020 asti toimin elinympäristön tietopalvelu Liiterinpalveluvastaavana sekä koordinoin ympäristöpolitiikkakeskuksessa tehtävää rakennetun ympäristön tietojärjestelmiin ja -aineistoihin liittyvää ylläpito- ja kehitystyötä.

Rakennettuun ympäristöön liittyvistä tiedoista olen keskittynyt etenkin maankäytön suunnitteluun ja kulttuuriympäristöön liittyviin tietoaineistoihin ja seurantoihin, ja samalla erityisesti näihin aloihin liittyvä osaaminen on vahvistunut. Rakennettuun ympäristöön liittyvät tietoaineistot ovat pääosin paikkatietoja, joten paikkatietoaineistoihin ja -menetelmiin liittyvä osaaminen korostuvat työssäni.

Viimeaikaisia hankkeita

Blogikirjoitukset

Julkaistu 1.10.2021 klo 9.56, päivitetty 10.1.2023 klo 8.12

Kohderyhmä: