Sari Kauppi

Erikoistutkija, FT (ympäristötieteet)

Sari
 

Yhteystiedot

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: +358 295 251 268
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Kiertotalousratkaisut
Jätteet
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

Sari Kauppi LinkedIn:ssä

Tausta

Olen ympäristöekologi ja toimin erikoistutkijana Suomen ympäristökeskuksen Kiertotalousratkaisut yksikön jätteet -ryhmässä. Tutkimustyöni on viime vuosina keskittynyt muovien ja haitallisten aineiden hallintaan kiertotaloudessa eli miten kiertotalous onnistuu kemikaaliturvallisesti. Työskentelen PlastLIFE-hankkeessa, joka edistää muovien kestävää kiertotaloutta ja toimeenpanee osaltaan Suomen Muovitiekartta -ohjelmaa, jossa toimin yhteistyönverkoston sihteeristössä.

Olen aikaisemmin perehtynyt kaivosten ympäristövaikutuksiin useiden tutkimus- ja selvitysprojektien myötä, mm. malminetsintään keskittyneessä INFACT-hankkeessa sekä Kaivosveron vaihtoehdot ja vaikutukset -hankkeessa.

Tein Helsingin yliopistolla väitöstutkimukseni, jossa tutkin orgaanisia haitta-aineita ja niiden luonnollista hajoamista maaperässä ja vedessä. Tein laboratoriossa kemiallisia analyysejä ja tutkin bakteereita DNA-perusteisin, molekyyliteknisin menetelmin sekä kasvatin hajottajabakteereita.

Olen aikaisemmin toiminut yrittäjänä ja siten myös yritysmaailma sekä liiketoiminnan pyörittäminen ovat minulle tuttuja.

Tehtävät

Tällä hetkellä olen keskittynyt kehittämään muovien kiertotaloutta Suomessa sekä selvittämään kiertotalouden turvallisuutta eli miten materiaalien mukana kiertäviä kemikaaleja pitäisi huomioida kiertotaloudessa. Meneillään olevat ja viime vuosien työt liittyivät alla oleviin hankkeisiin ja aiheisiin:

Tutkimus ja asiantuntijaosaaminen

Julkaisuja SYKEn tietokannassa

Lisätietoja

Julkaisut ja viittaukset (Google Scholar)

Julkaistu 5.7.2017 klo 11.41, päivitetty 9.4.2024 klo 12.01

Kohderyhmä: